Wij zijn Monyet Makan (spreekt uit als Monjet Makkan) wat letterlijk vertaald ‘etende aap’ betekend. Mijn naam is Reginald en 3 jaar geleden ben ik begonnen onder de naam Monkey-bissniss. Deze naam sloeg niet erg aan maar de aap is wel blijven hangen. Waarom de aap? Vanaf kleins af aan werd ik al aap genoemd, aapie, apenkop etc. Daarnaast is mijn lust voor eten altijd aanwezig geweest dus besloot ik verder te gaan onder deze naam die meer bij mij past. Mijn passie voor koken werd al gauw duidelijk toen ik als jongetje bij mijn moeder in de keuken stond. Ik kon er niet tegen als ik iets wilde eten, maar ik was afhankelijk van mijn moeder. Ik ben toen een avond zelf aan de slag gegaan en hierdoor is mijn passie voor koken ontstaan. Daardoor ben ik de koksopleiding gaan doen. Daar heb ik de basis technieken geleerd en is het avontuur begonnen. Vele keukens heb ik mogen zien en veel van andere chef koks mogen leren. Maar toch zat iets mij altijd dwars. Tijdens mijn zoektocht kwam ik er achter dat de belangrijkste chef waarvan ik veel heb mogen leren mijn eigen moeder is. Haar bami, nasi, rendang of ayam pedis(hete kip) bracht bij mij altijd water in de mond. Zodoende ben ik vaker bij haar samen in de keuken gaan staan om mee te kijken en te mogen helpen. Ik kreeg steeds meer de smaken onder de knie en ben uiteindelijk meer me eigen draai er aan gaan geven. Zo ben ik erachter gekomen dat de Indische keuken mij het diepst bij het hart ligt en ik mijn eigen creaties naar buiten wil brengen. Dat is wat ik ben gaan doen en ben nu de 3e generatie op rij, die deze manier van koken mag vertegenwoordigen. Samen met mijn vrouw Jody willen we mensen samen brengen en ze door middel van smaken, geuren en kleuren ze mee te nemen op een culinaire reis door Indonesie.
Mijn naam is Jody, de vrouw van Reginald, de helpende hand in de keuken, het brein achter de website/social media en een mensen mens met heel veel liefde voor de Indonesische keuken en z’n cultuur. Toen Reginald Monyet makan oprichtte vroeg hij of ik dit samen met hem wilde doen. Hier hoefde ik dan ook niet lang over na te denken. Wat is er mooier dan samen de Indonesische cultuur over te brengen en mensen te verbinden door middel van eten. Wij hopen dan ook om in de toekomst met Monyet makan een plek te creëren waar mensen kunnen samen komen. Maar voor nu gaan we ons eerst richten op de maaltijden, catering, speciale gelegenheden en privatedining.
